-->

Βιογραφικό

Η ιατρός Μαρία Γρηγοριάδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1966.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989.
Μετά την άσκηση υπηρεσίας υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της εκπαιδεύτηκε στις αναίμακτες τεχνικές μελέτης των περιφερικών αγγείων και στη διαχείριση ασθενών με αγγειολογικά νοσήματα στο Αγγειολογικό Εργαστήριο της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής.
Μετά τη λήψη της ειδικότητας της Παθολογίας (1996) εργάστηκε ως άμισθη επιστημονική συνεργάτις στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και στο Δ΄ Παθολογικό Τμήμα και το Αγγειολογικό Εργαστήριο του ίδιου Νοσοκομείου.
Το Μάιο του 1997 διορίστηκε ως επιμελήτρια Β΄ του ΕΣΥ στο Δ΄ Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με ειδικό γνωστικό αντικείμενο την Παθολογική Αγγειολογία.
Ως Επιμελήτρια του ΕΣΥ συμμετείχε σε όλες τις κλινικές, επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Δ΄ Παθολογικού Τμήματος και ειδικότερα στα ειδικά Εξωτερικά Ιατρεία του Τμήματος (Εξωτερικό Ιατρείο Υπέρτασης, Εξωτερικό Ιατρείο Δυσλιπιδαιμιών, Εξωτερικό Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού) και στα ειδικά εργαστήρια (Αγγειολογικό Εργαστήριο και Εργαστήριο Μικροκυκλοφορίας στο οποίο ήταν και υπεύθυνη).
Παράλληλα, συμμετείχε στις επιστημονικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Επιστημονικής Ένωσης του Νοσοκομείου και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Νοσοκομειακά Χρονικά».Για τη δραστηριότητά της βαθμολογήθηκε με άριστα στις ενδονοσοκομειακές εκθέσεις αξιολόγησης των ετών 2000 και 2002.
Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα με διαλέξεις και επιστημονικές ανακοινώσεις και έχει δημοσιεύσει  επιστημονικές εργασίες, ανασκοπήσεις και παρουσιάσεις περιστατικών στον ελληνικό και διεθνή ιατρικό τύπο. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων.
Το Μάιο του 2003 αποχώρησε οικειοθελώς από το ΕΣΥ και έκτοτε διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Δραπετσώνα. Ασχολείται με νοσήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Παθολογίας και ειδικότερα με τη διαχείριση ασθενών με αγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, διαβητικό πόδι, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και παχυσαρκία.
Εξειδίκευση στην Παθολογική αγγειολογία: Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή αναίμακτων διαγνωστικών τεχνικών των περιφερικών αγγείων (continuous wave Doppler, έγχρωμη υπερηχοτομογραφία triplex) και στις τεχνικές μελέτης της μικροκυκλοφορίας (διαδερμική οξυκαπνομετρία, Laser-Doppler, τριχοειδοσκόπηση).
Mετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις (2-12-1999) και μετά τη συμπλήρωση της απαιτούμενης διετούς εκπαίδευσης στην Παθολογική Αγγειολογία απέκτησε τον τίτλο του European Fellow on Medical Angiology.
Είναι μέλος των εξής επιστημονικών εταιρειών:
  • Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας
  • Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
  • Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας
  • International Union of Angiology

 

Ώρες Ιατρείου

Δευτέρα - Πέμπτη

17:00 - 21:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή

9:00 - 13:00

ΙΑΤΡΕΙΟ

Χατζοπούλου 30, Δραπετσώνα ΤΚ18648

Τηλ:210 4623262

Fax:210 4625817

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
107388

Αναζήτηση