-->
Οδηγίες πρόληψης    
 • Να ελέγχετε προσεκτικά τα πόδια σας κάθε μέρα. Να χρησιμοποιείτε καθρέπτη για να ελέγχετε επιφάνειες που δεν μπορείτε να δείτε άμεσα. Αν έχετε προβλήματα όρασης ζητείστε να ελέγχει τα πόδια σας κάποιος άλλος.
 • Να ελέγχετε οπτικά και με το χέρι τα παπούτσια σας και τις κάλτσες σας πριν τα φορέσετε μήπως τυχόν υπάρχουν μέσα σε αυτά ξένα σώματα ή σκληρά σημεία που πληγώνουν τα πόδια σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.
  Να μην περπατάτε ποτέ ξυπόλητοι μέσα ή έξω από το σπίτι. Ακόμη και στην παραλία ή στη θάλασσα να φοράτε κατάλληλα παπούτσια.
  Να φοράτε άνετα και μαλακά κλειστά παπούτσια με μαλακή ελαστική σόλα. Να αποφεύγετε τα σκληρά μυτερά παπούτσια, τα ανοικτά παπούτσια και τα πέδιλα καθώς και τα ψηλά τακούνια. Αν έχετε παραμορφώσεις στα πόδια ή σημεία αυξημένων πιέσεων ο γιατρός σας θα σας συστήσει ειδικά διαμορφωμένα υποδήματα, τα οποία θα πρέπει να φοράτε πάντα.
  Να φοράτε πάντα μαλακές βαμβακερές κάλτσες. Μη φοράτε παπούτσια χωρίς κάλτσα.
  Διατηρείτε τα πόδια σας καθαρά. Να πλένετε τακτικά τα πόδια σας με φιλικό για το δέρμα σαπούνι, να τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και να τα σκουπίζετε καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μυκητιάσεις.
 • Μην αφήνετε πολύ ώρα τα πόδια σας στο νερό. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία του νερού με το χέρι σας πριν βάλετε μέσα τα πόδια σας. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι καυτό.
 • podi12Αν ιδρώνουν τα πόδια σας να βγάζετε τις κάλτσες και τα παπούτσια ώστε να στεγνώσουν τα πόδια και να αλλάζετε τακτικά κάλτσες.
 • Αν το δέρμα των ποδιών σας είναι ξηρό ζητήστε από το γιατρό σας να σας χορηγήσει ένα ειδικό προϊόν για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.
 • Κόβετε πολύ προσεκτικά τα νύχια των ποδιών σας αφήνοντας πάντα ένα περιθώριο από το σημείο που το νύχι προσφύεται στο δέρμα. Να κόβετε τα νύχια σας οριζόντια και όχι στρογγυλά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται λίμα για τα νύχια σας και όχι ψαλίδι για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Να ελέγχεται αν κάποιο νύχι τραυματίζει το δέρμα των γειτονικών δακτύλων. Αν δεν μπορείτε να περιποιηθείτε μόνοι σας τα νύχια σας μη διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό ή από κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο.
 • podi13Μη χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδια, νυστέρια, ξυράφια) για την αφαίρεση κάλλων ή σκληριών από τα πόδια σας. Επειδή έχετε ελαττωμένη αισθητικότητα μπορεί να προκαλέσετε βλάβη χωρίς να το καταλάβετε. Είναι καλύτερο η περιποίηση των ποδιών σας να γίνεται από ειδικούς.
  Μη χρησιμοποιείτε κερατολυτικά διαλύματα και επιθέματα για την αφαίρεση των κάλλων. Απευθυνθείτε σε ειδικό ή χρησιμοποιείστε μόνο ελαφρόπετρα.
  Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε μόνοι σας νύχια που έχουν μπει στο δέρμα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
  Να διατηρείτε τα πόδια σας ζεστά φορώντας ζεστές κάλτσες και παπούτσια. Να μη χρησιμοποιείτε θερμοφόρες ή θερμαντικά σώματα για να ζεστάνετε τα πόδια σας. Μπορεί να προκαλέσετε εγκαύματα χωρίς να το καταλάβετε.
 • podi14Αν παρατηρήσετε κάποια ανωμαλία στα πόδια σας ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.
  Σε συνεργασία με το γιατρό σας να ρυθμίζετε το σάκχαρό σας όσο καλύτερα μπορείτε.
  Να μην καπνίζετε. Όσοι καπνίζετε ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας για τη διακοπή του καπνίσματος. Τα συμπτώματα της στέρησης μπορεί να είναι δυσάρεστα, αλλά αξίζει να τα υπομείνετε. Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα το κάνετε με τα δικά σας πόδια!

 

Ώρες Ιατρείου

Δευτέρα - Πέμπτη

17:00 - 21:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή

9:00 - 13:00

ΙΑΤΡΕΙΟ

Χατζοπούλου 30, Δραπετσώνα ΤΚ18648

Τηλ:210 4623262

Fax:210 4625817

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
102734

Αναζήτηση